Denne innsatsen omfatter kartlegging og overvåkning av miljøet for å vurdere tilstanden, forskning og utvikling, og tiltak for å redusere og forhindre utslipp av miljøskadelige stoffer. I likhet med all annen menneskelig virksomhet innebærer utvinning av olje og gass en mulighet for påvirkning av miljøet. Påvirkning kan oppstå både som følge av utslipp omfattet av tillatelsen og utilsiktede hendelser som fører til utslipp til sjø.
Her finner du prosjekter og samarbeidsarenaer for miljøarbeidet i Norsk olje og gass.
Operatørselskapene på norsk sokkel overvåker havmiljøet nøye. Miljøovervåkingen omfatter både havbunnen og vannsøylen. Les mer.
Hensikten med Beredskapsforum er å styrke kommunikasjonen mellom myndigheter, operatører og andre aktører innen beredskap. Blant annet skal forumet informere om endringer innen regelverk og veiledninger, klargjøre forventninger og problemstillinger. Les mer.
Seismikk er en fellesbetegnelse på undersøkelser som gjøres for å
avdekke geologiske formasjoner under havbunnen. Les mer.
God dialog med fiskeriene er viktig for Norsk olje og gass. Her finner du mer om Fisk og seismikk-seminarene som arrangeres årlig. Les mer.
Verdifulle sjøbunnsorganismer og habitater som kan påvirkes av petroleumsindustriens aktiviteter. Les mer.
Injeksjon av dispergeringsmiddel ble for første gang benytte i stor skala under Macondohendelsen i Meksikogulfen. Metoden er senere videreutviklet i betydelig grad. Les mer.
Hvert år publiserer Norsk olje og gass sin egen miljørapport. Her kan du lese de siste årenes rapport.